ЕНА първа помощ
Доктор на повикване

Доктор на повикване – къде и как

Здравеопазването и здравните услуги, които се предлагат стават все по-развити с всяка изминала година. Услугата доктор на повикване е една от големите стъпки, които направи медицината, за да улесни максимално много болните пациенти, които нямат възможност да се придвижат до болнично заведение.

Докторите на повикване дават възможности на всеки, който има нужда да се възползва от услугата в комфорта на собствения си дом. Предлага се от редица лечебни заведения и можете да повикате лекар до адреса ви, както за по-сериозен случай, така и за диагностика, лечение и проследяване на различни заболявания и състояния.

Какво представлява услугата доктор на повикване и в какви ситуации можете да се възползвате от нея

Услугата лекар на повикване ви дава възможност да се възползвате от помощта на медицински специалист, които е на разположени да ви посети в дома, в офиса или на всяко друго място, на което ви се налага.

Обикновено услугата се предоставя до няколко часа от направянето на заявката, а удобството, което предлага е, че не ви се налага да ходите до кабинета на специалист, ако сте възпрепятствани и нямате транспорт например.

Лекарите на повикване могат да се справят с разнообразни ситуации и здравословни състояния и предоставят различни медицински услуги.

Услугите, които докторите на повикване предлагат се изразяват в диагностика и лечение на обикновени заболявания, включващи настинки, инфекции, грип.

Също така можете да ги извикате за контрол на хронични заболявания (астма, диабет, високо кръвно налягане), състояния, свързани с различни болки или първичен преглед. Те могат да оценят травми и различни наранявания и да ви изпишат съответното лечение.

Защо да се възползвате от услугата и как да я заявите

Удобството, което носи услугата на пациентите се изразява спестяването на време за чакане пред кабинет и транспорта до там. Това от своя страна е важно предимство за хората с ограничено време или възможности.

Много хора нямат наличен транспорт и удобен начин да се придвижат до кабинет на лекар и използването на доктор на повикване е важно, за да проверят и поддържат здравословното си състояние.

Услугата е подходяща и за пациентите, които са трудноподвижни или се борят с тежки заболявания. За тях пътуването и чакането могат да бъдат изключително трудни и стресиращи.

А освен всички тези предимства, използването на доктор на повикване ви спестява риска да попаднете в среда с болни хора, чакащи пред кабинета  да се сблъскате с възможно заразяване с инфекции и вируси.

Използването на услугата доктор на повикване е начин за много пациенти да си спестят време и усилия и да получат ефективно и качествено обслужване, подобряващо състоянието им в рамките на собствения им дом.

Ако пък се чудите как може да заявите услугата и да се възползвате от посещение на доктор на повикване до собствения ви дом, има няколко начина, по които можете да го направите. Един от тях е по телефона, като можете да се свържете със съответното лечебно заведение, което предлага услугата или директно с избрания лекар.

Тази практика  е удобна и достъпна за всеки, без значение дали става въпрос за възрастни или по-млади пациенти, удобството да се свържете и да поискате лекар до адреса ви по телефон е ключово и бързо.

Друг начин да се възползвате от услугата е чрез различни онлайн платформи за здравеопазване, като напоследък се намират все повече такива, свързващи пациентите със съответните лекари.

Тези платформи ви дават шанс да направите заявка за посещение на лекар до адреса ви, чрез използване на приложение на мобилното ви устройство или през уебсайта.

Имайте предвид, че някои здравни компании също предлагат услугата, като част от пакетите си за застраховка. Това от своя страна дава предимството на застрахованите лица да се възползват от доктор на повикване в рамките на застраховката си и без допълнителни разходи.

Нуждаете се от услугите на частна линейка в София?
За връзка с Ena1111
Call Now Button