ЕНА първа помощ
Проблемите с „линейките-копърки“

Проблемите с „линейките-копърки“

Проблемите с „линейките-копърки“ са факт! Те лъжат хората с цени, качество на услугата и най-важното, че са „спешна помощ“.

Какви са основните проблеми на „линейките-копърки“?

‼️ определят цената на око. В зависимост от клиента, колко е на зор, могат да му вземат няколко пъти повече от регулярната цена на услагата, а именно 50 лв. на курс в града без носене и без медицински екип. Има случаи на възрастни хора, на които са взимали по 700-750 лв. Разбира се, те са изцяло в сивия сектор и не издават касови бонове.

‼️ лъжат, че идват с медицински екип. Дори и да сте в нужда, не ги викайте, защото „линейките-копърки“ идват без медицински екип, а само Ви подвеждат, че са такъв. Вие няма как да проверите дали пристигналите лица са компетентни. Единствено ще си създадете още повече проблеми.

!! идват без необходимото оборудване. Вие, не разбирайки, ще бъдете подведен, че са с оборудване, което те нямат или в най-добрия случай разполагат с кислород, който е крайно недостатъчен.

‼️  правят се на Спешна помощ и се отзоват на случаи, на които нямат право и най-важното БЕЗ ЛЕКАР! За какво Ви е Спешна помощ без лекар?! Съгласно Закона за здравето спешната помощ се извършва единствено и само от Спешна помощ (ЦСМП). Т.е. частна спешна помощ не може да съществува, съгласно закона. Частните линейки могат да извършват всичко друго, но не и спешна помощ. Спешните състояния, съгласно Закона за здравето могат да се обслужват само и единствено от държавната спешна помощ.

‼️  качеството на услугата. В повечето случаи „линейките-копърки“ са стари линейки. Те нямат така необходимите въздушни платформи под носилките и преживяването на пациента по време на транспортиране се превръща в допълнителен ад.

‼️  дезинфекцията. Няма как да говорим за каквито и да е било санитарно-хигиенни норми в „линейките-копърки“. Те нощуват в къщи с прасета. Собствениците им не извършват дезинфекционни мероприятия, така както се извършват в големите фирми, където има правилници, контрол и т.н. Използват се едни и същи чаршафи. Линейката не се почиства след всеки пациент. А да не говорим, че не се използват еднократни мущуци на кислородните системи. Самите шофьори не си сменят екипите.

Не се лъжете, а подбирайте внимателно какви линейки викате. За да не останете излъгани в последния момент, предварително изберете фирма за частни линейки, която да извикате в случай на необходимост. Гледайте това да е сериозна и голяма фирма, която разполага в повече линейки. Гледайте да имат медицински екипи. Потърсете повече отзиви от други клиенти, а не написани от тях. Гледайте да са нови и да имат оборудване.

Ние, ЕНА първа помощ:

  • сме най-голямата фирма за частни линейки в България,
  • притежаваме над 120 частни линейки,
  • извършваме неотложна помощ и медицински транспорт.
Нуждаете се от услугите на частна линейка в София?
За връзка с Ena1111
Call Now Button