fbpx
ЕНА първа помощ
Проблемите с „линейките-копърки“

Проблемите с „линейките-копърки“

? Проблемите с „линейките-копърки“ са факт! Те лъжат хората с цени, качество на услугата и най-важното, че са „спешна помощ“.

Какви са основните проблеми на „линейките-копърки“?

?? определят цената на око. В зависимост от клиента, колко е на зор, могат да му вземат няколко пъти повече от регулярната цена на услагата, а именно 50 лв. на курс в града без носене и без медицински екип. Има случаи на възрастни хора, на които са взимали по 700-750 лв. Разбира се, те са изцяло в сивия сектор и не издават касови бонове.
?? качеството на услугата. В повечето случаи „линейките-копърки“ са стари линейки. Вие, не разбирайки, ще бъдете подведен, че са с оборудване, което те нямат или в най-добрия случай разполагат с кислород, който е крайно недостатъчен.
?? дезинфекцията. Няма как да говорим за каквито и да е било санитарно-хигиенни норми в „линейките-копърки“. Те нощуват в къщи с прасета. Собствениците им не извършват дезинфекционни мероприятия, така както се извършват в големите фирми, където има правилници, контрол и т.н. Използват се едни и същи чаршафи. Линейката не се почиства след всеки пациент. Самите шофьори не си сменят екипите.
?? правят се на Спешна помощ и се отзоват на случаи, на които нямат право. Съгласно Закона за здравето спешната помощ се извършва единствено и само от Спешна помощ (ЦСМП). Т.е. частна спешна помощ не може да съществува, съгласно закона. Частните линейки могат да извършват всичко друго, но не и спешна помощ. Спешните състояния, съгласно Закона за здравето могат да се обслужват само и единствено от държавната спешна помощ.
?? лъжат, че идват с медицински екип. Дори и да сте в нужда, не ги викайте, защото „линейките-копърки“ идват без медицински екип, а само Ви подвеждат, че са такъв. Вие няма как да проверите дали пристигналите лица са компетентни. Единствено ще си създадете още повече проблеми.✅ Не се лъжете, а подбирайте внимателно какви линейки викате. За да не останете излъгани в последния момент, предварително изберете фирма за частни линейки, която да извикате в случай на необходимост. Гледайте това да е сериозна и голяма фирма, която разполага в повече линейки. Гледайте да имат медицински екипи. Потърсете повече отзиви от други клиенти, а не написани от тях. Гледайте да са нови и да имат оборудване.

Ние, ЕНА първа помощ:

  • сме най-голямата фирма за частни линейки в България,
  • притежаваме над 120 частни линейки,
  • извършваме неотложна помощ и медицински транспорт.
Call Now Button