ЕНА първа помощ
Евенти и мероприятия

Евенти и мероприятия с лекарско присъствие

Когато организираме евенти или мероприятия от каквото и да е естество, едно е сигурно – всичко трябва да върви по план, за да бъдат всички посетителите (или гостите) доволни.

Това включва и лекарското присъствие. Вероятно немалка част от хората не смятат, че е необходимо, но няма как да предвидите определени ситуации. Поради тази причина трябва да направите всичко възможно да минимализирате вероятността от проблеми и да не поемате излишни рискове, като подсигурите медицинско осигуряване с линейка.

Организирането на събития е сложен и дълъг процес. Трябва да се имат предвид много фактори, за да се установи върху какво най-вече трябва да се наблегне.

Защо лекарското присъствие по време на събития е важно

Отговорът е прост – за да се минимализират рисковете. Когато събитието е голямо (например концерт) и има струпване на много хора на едно място, лекарските екипи трябва да бъдат наблизо и да са готови да реагират в случай на инцидент.

Големите групи могат да бъдат основната причина да се стигне до тежки наранявания. Има много случаи, в които организаторите не са предвидили какъв ще е броят на посетителите.

Това може да доведе до скупчване на прекалено голям брой хора на едно място. Вероятно сте чували по новините за концерти, на които хора буквално са се задушавали заради силния натиск помежду им.

Евенти и мероприятия

Ето защо лекарските екипи задължително трябва да присъстват. Дори и вината да не е в организаторите на събитието, ако то е на открито, метеорологичното време също може да бъде причина за инцидент.

Не е нужно и инцидентът да е свързан с нещо, което сте пропуснали да вземете предвид. Чували сте, че е имало случаи, в които човек получава удар или някакъв друг пристъп и не е имало кой да го спаси. Шансовете му за оцеляване обаче биха били много по-високи, ако медицински лица са наблизо.

Привидно може да изглежда така, че ситуацията не налага медицинска намеса и може да бъде разрешена лесно, но нещата бързо могат да ескалират и да се стигне до по-голям проблем.

Затова е препоръчително да наемете такава фирма, която има репутация не само с професионалния си подход, но и има необходимото оборудване. Ние, например, използваме специализиран медицински транспортлинейки и реанимобили, снабдени с модерно оборудване – транспортни респиратори, гръбначни носилки, превързочни материали и други.

Важно е и не самото присъствие, но и компетентността на медицинските лица. Те трябва да са професионалисти, за да могат да реагират бързо и адекватно в случай, че това е необходимо.

Не поемайте рискове

Медицинските услуги по време на събитие трябва да бъдат вплетени в организацията по такъв начин, че лекарите да могат да реагират с готовност в случай на инцидент. Дори и да сте се погрижили за тяхното присъствие, трябва да направите така, че да могат да окажат необходимата помощ.

Не поемайте рискове и осигурете допълнително лекарско присъствие по време на събитието, което организирате. Дори и то да е минало безпроблемно и лекарските екипи да не е трябвало да реагират, не мислете, че тяхното присъствие е било напразно. Напротив – те са причината да сте спокойни, защото знаете, че сте се погрижили за здравето на посетителите.

Call Now Button