ЕНА първа помощ
Как се действа при земетресения

Как се действа при земетресения?

Координираните и бързи действия на институциите са ключът за навременната и животоспасяваща помощ при бедствия.

ЕНА първа помощ се включи в мащабно учение на Столичната община, част от плана за действие при бедствия.

В учението, което проиграва реакция при земетресение от 6 по Рихтер, участват екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Софийската пожарна, на СДВР, структури на Министерство на отбраната и Военно медицинска академия, на Българския червен кръст,

Планинските спасители, на доброволните формирования на София и Пловдив и всички направления на Столична община, заедно с екипите на аварийната дирекция, ЕНА първа Помощ и други служби.

Целта на учението днес е да се проиграе на терен и в пълнота всички действия по Плана за действия при земетресение и да се провери как се изпълняват плановете за действие при земетресения, готовността на кризисния щаб, органите и структурите за реагиране и взаимодействие в критична ситуация и овладяване и ликвидиране на последствията от евентуално земетресение.

Това ще даде увереност и бърза реакция на всички служби при действия в реална ситуация. Учението е по инициатива на кмета на столицата Йорданка Фандъкова и на главен комисар Александър Джартов, директор на пожарната.

По време на учението структурите на единната спасителна система в координация с дирекция „Аварийна помощ и превенция“ показаха как действа при земетресение.

В учението участваха над 500 души от всички отговорни институции, както и частни структури, които се мобилизират по план.

Помощ при земетресения

Специализирана помощ при земетресения

Помощ при земетресение
Съдействие при земетресение
Инструктаж при земетресения
Опасност при земетресения

Нуждаете се от услугите на частна линейка в София?
За връзка с Ena1111
Call Now Button