ЕНА първа помощ
Как се действа при земетресения

Как се действа при земетресения?

Координираните и бързи действия на институциите са ключът за навременната и животоспасяваща помощ при бедствия.

ЕНА първа помощ се включи в мащабно учение на Столичната община, част от плана за действие при бедствия.

В учението, което проиграва реакция при земетресение от 6 по Рихтер, участват екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Софийската пожарна, на СДВР, структури на Министерство на отбраната и Военно медицинска академия, на Българския червен кръст,

Планинските спасители, на доброволните формирования на София и Пловдив и всички направления на Столична община, заедно с екипите на аварийната дирекция, ЕНА първа Помощ и други служби.

Целта на учението днес е да се проиграе на терен и в пълнота всички действия по Плана за действия при земетресение и да се провери как се изпълняват плановете за действие при земетресения, готовността на кризисния щаб, органите и структурите за реагиране и взаимодействие в критична ситуация и овладяване и ликвидиране на последствията от евентуално земетресение.

Това ще даде увереност и бърза реакция на всички служби при действия в реална ситуация. Учението е по инициатива на кмета на столицата Йорданка Фандъкова и на главен комисар Александър Джартов, директор на пожарната.

По време на учението структурите на единната спасителна система в координация с дирекция „Аварийна помощ и превенция“ показаха как действа при земетресение.

В учението участваха над 500 души от всички отговорни институции, както и частни структури, които се мобилизират по план.

Помощ при земетресения

Специализирана помощ при земетресения

Помощ при земетресение
Съдействие при земетресение
Инструктаж при земетресения
Опасност при земетресения

Call Now Button