fbpx
ЕНА първа помощ
Колко струва една линейка

Колко струва една линейка

Колко струва една линейка е въпрос, който не малко хора са си задали. Затова днес ще внесем повече яснота по въпроса. Медицинският транспорт, осигуряван от Централите за Спешна медицинска помощ, е безплатен, тъй като услугата е държавна. Има случаи обаче, в които не бива да правим компромис с парите, и е по-добре да се обърнем към услугите на частна линейка.

Нормално е когато някой види преминаваща линейка да не се замисли, че това може да се случи и на него, но животът е непредсказуем и ни поставя във всякакви ситуации без нашето съгласие.

Когато ви се наложи все пак наложителна медицинска помощ е възможно от Спешна помощ да ви отговорят, че в момента няма свободни линейки, или да чакате твърде дълго за пристигането им.

Това е момент, в който не бива да правите компромис, и е по-добре да се доверите на частните линейки. Цената, която бихте заплатили ако държавната линейка не пристигне навреме, е несравнимо по-висока от тази, която бихте платили за една частна линейка.

Колко струва една линейка наистина

Частните линейки предлагат неотложна помощ и са на разположение във всеки един момент, в който имате нужда, независимо от това къде се намирате.

Те разполагат с най-съвременното оборудване и осъществяват медицинския транспорт по начин, който осигурява максималната безопасност на пациента.

Цената на услугата зависи от съвкупност от фактори и варира при различните фирми.

Ключово условие за определянето на цената е разстоянието. Цената за транспорт в рамките на града обикновено е фиксирана, докато за междуградски транспорт най-често е обявена цена на километър.

При международен транспорт цената също е на километър, като в този случай естествено се очаква да бъде по-висока.

Отношение към цената имат и типовете линейка. Тип „А“ се заплаща по-ниско от тип „Б“, тъй като са предназначени за транспорт на лица, при които няма риск за живота и не включват придружаващо медицинско лице.

Наличието на екип също оказва влияние върху цената – колкото повече специалисти и служители придружават пациента, толкова повече се вдига и цената. Зависи дали ще присъства лекар, медицинска сестра, реаниматор, парамедик и други.

При неотложна нужда от медицинска помощ е от изключително значение да си подсигурите присъствието на всички необходими специалисти. В противен случай рискувате да изгубите много повече от допълнителните пари, които бихте заплатили за наличието на екип, който може да спаси живота ви.

Оборудването, налично в различните частни линейки също оказва влияние върху формирането на цената. Препоръчително е да се доверите на линейка, снабдена с високотехнологична и надеждна апаратура и пособия за диагностика и реанимация.

Специализираният медицински транспорт предлага и услугите на мобилна лаборатория за изследвания. При тях цената варира между различните типове изследвания и пакети.

Тази услуга е ценна в случаите, когато нямате възможност да отидете до лаборатория (например КоВид ситуацията), за да проведете изследвания с неотложна важност, или просто искате да си спестите пътя и чакането.

Услугата за домашни посещения предлага посещения от общопрактикуващи лекари и специалисти в тесни области. Цената е различна в зависимост от вида специалист, който ще извърши прегледа, като допълнително се включва и цената на консумативите и манипулациите.

Добрите фирми за частна неотложна медицинска помощ предлагат и пакетни цени за корпоративни клиенти и семейства, както и специални цени за клиенти, често ползващи услугата.

Call Now Button