ЕНА първа помощ
Препоръки

Препоръки и насоки за предпазване от COVID-19

Тема номер 1 в световния нюзрум към днешна дата е пандемията от коронавирус. И няма как да бъде, след като нещо, с големина по-малка от 1 зрънце пясък, успя да преобърне целия ни познат свят с главата надолу.

Времената са тежки, а неизвестността притеснява всички. Това, обаче, което е най-важното в този момент, е да предпазим нашите близки и себе си от това да се заразим с COVID-19.

Много беше изговорено, а дебатите не спират дори в този момент – има ли смисъл от носенето на маски или не? С каква степен на защита трябва да бъдат те? Предава ли се коронавирусът по въздушен път? Наистина ли е най-опасен само за възрастните хора или всички са еднакво застрашени от него? Има ли ефективно лечение на заболяването или не?

Въпросите са много, неизвестните още повече. Това, което до този момент със сигурност има доказан ефект, е така нареченото социално дистанциране и стоенето вкъщи.

По този начин обсегът на заразата се ограничава, а здравните системи на повечето държави имат възможност да си поемат глътка въздух, за да се справят с наплива от заболели.

Въпреки всичко, не е напълно възможно да си стоим вкъщи постоянно и на определен период от време ни се налага да отидем до места като хранителен магазин, аптека, банка или някоя държавна институция.

Препоръки и насоки за предпазване от COVID-19

Как да се предпазим от заразяване

В случаите, в които е крайно наложително да излезете, трябва да сте добре подготвени и да бъдете много бдителни.

До голяма степен зависи от вас дали ще се изложите на риск от заразяване, за това е важно да внимавате при всяко едно действие, което извършвате.

Ние от Ena1111.bg, бидейки социално ангажирани и осъзнавайки своята отговорност пред обществото, като фирма, предоставяща специализиран медицински транспорт и посещения по домовете, подготвихме графика с най-важните насоки и препоръки, които да следвате по време на пандемията от коронавирус, за да се предпазите от заразяване.

Тези препоръки са събрани от официални институции като Световната здравна организация, както и от здравните власти на някои от най-засегнатите държави в борбата срещу COVID-19 и техният натрупан опит до момента.

Може да сте убедени, че сме подбрали единствено проверена и сигурна информация, която няма да подведе някой от вас или да ви изложи на риск от заразяване.

Спазвайте препоръките на здравните власти и Националния оперативен щаб на България, мийте редовно ръцете си, използвайте дезинфектант и избягвайте социалните контакти, дори с най-близките си хора.

Единственият начин да преминем през това с минимални щети е всички да участваме активно, да пазим себе си, но и останалите, тъй като дори без да знаем, можем да сме преносители на вируса!

Ena1111.bg вече изрази своята готовност да подкрепи държавата в борбата с коронавирус, предлагайки целия си наличен арсенал от частни линейки и реанимобили, защото общата отговорност в този момент е по-важна от всичко.

Нуждаете се от услугите на частна линейка в София?
За връзка с Ena1111
Call Now Button