ЕНА първа помощ
Линейка под наем

Линейка под наем – възможно ли е

Линейка под наем – какво представлява това понятие? В последно време частните линейки стават все по-широко разпространени, тъй като все повече хора виждат безценните им ползи и решават да им се доверят.

Най-често тези линейки биват повиквани при необходимост от неотложна помощ, но все по-често биват наемани по време на събития, когато се очаква голямо струпване на хора.

Всъщност, именно договарянето на линейка под наем може да ви гарантира най-голяма безопасност при такива ситуации.

При какви случаи е необходима линейка под наем

По време на големи събития, когато се събира голям брой хора на едно място, рискът някой да пострада сериозно е значително повишен. В такива ситуации е пагубно да се прави компромис с безопасността и да се разчита, че ако нечий живот е застрашен е достатъчно в конкретния момент да се обадите на 112.

Спешна помощ са значително натоварени, а случай на забавяне може да доведе до непреодолими последствия.

Частна спешна помощ, както хората наричат частните линейки, по време на мероприятия би могла да предотврати нещастни случаи, тъй като би била на разположение по всяко време при големи струпвания на хора.

Наем на линейка най-често се осъществява от филмови продукции, при спортни мероприятия, концерти и културни събития с голям брой публика.

Фирмите, предлагащи линейки под наем, могат да осигурят постоянното присъствие на медицинско лице или реанимационен екип според съответната договорка.

Какви са предимствата да наемете частна линейка

Частните линейки обикновено са снабдени с модерно и висококачествено оборудване, което е винаги в идеална кондиция. При необходимост от спешна помощ или неотложна помощ оборудването е един от водещите фактори, които определят успешността на процеса.

Оборудването в тези линейки осигурява и комфорта на пострадалия пациент, докато гарантира максимална сигурност.

Медицинските лица, които оказват спешна помощ помощ, са изключително добре обучени и висококвалифицирани, но освен това проявяват винаги любезно отношение. Отношението на лекарите при спешни ситуации може да помогне да се почувствате по-малко напрегнати в този така или иначе стресов момент.

Най-голямото предимство на частните линейки е обвързано и с най-важната им функция на този вид транспорт – бързата реакция. Частната спешна помощ, както хората са свикнали да наричат частните линейки, ви дава навременната и бърза реакция при всеки един случай.

Колко струва линейка под наем

Цените при наема на частна линейка зависят от много фактори и обикновено се определят след предварителна договорка относно изискванията на поръчителя.

Броя на медицинските лица оказва влияние, също така и това дали ще присъства реанимационен екип, тъй като квалификацията на лицата в този случай е различна.

При наличието на такъв екип цената се покачва, но с нея и безопасността. По този начин си гарантирате високи нива на сигурност дори при животозастрашаващи ситуации, а няма цена, която да бъде по-скъпа от живота.

Цената зависи и от типа линейка. Линейките тип А служат за превоз на пациенти, които не са в животозастрашаващо състояние.

Линейките тип В са оборудвани, за да послужат в ситуация, при която животът на пациента е в опасност, съответно са по-скъпи, но и по-надеждни.

Линейките тип С са така наречените реанимобили, които се използват заедно с реанимационен екип в случаи на голяма струпване на хора или рискови ситуации като каскади, баксови турнири, футболни мачове и много други.

При големи струпвания на хора винаги е възможно да пострада сериозно. Именно затова най-голям смисъл от наемът на частна линейка би имало, когато тя е оборудвана да спаси живот в случай на необходимост.

Call Now Button